Papanasii cu branza de vaci sunt un desert traditional, un fel de gogosi dar care au branza in compozitie si se servesc calzi cu smantana si dulceata, dar la fel de bine pot fi doar pudrati cu zahar. Exista multe retete de papanasi, majoritatea cu gris in compozitie, mie insa cel mai mult imi plac cei fara gris.
Ingrediente papanasi cu branza de vaci: (pentru cca 8 papanasi)
pentru papanasi:
400 gr branza de vaci
2 oua
50 gr zahar pudra
300 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita zeama de lamaie
vanilie
ulei pentru prajit
pentru servit:
200 gr smantana
200 gr dulceata de smochine
Punem branza de vaci intr-un bol si o frecam cu zaharul pudra. Eu am avut branza de vaci Gusturi Romanesti de la Mega Image, puteti folosi orice alt tip de branza de vaci.
Adaugam galbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si omogenizam.Batem spuma albusurile si le adaugam in compozitie.Amestecam cu miscari circulare in acelasi sens pana cand albusurile sunt incorporate integral.Adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Cantitatea de faina poate varia cu cateva grame in plus sau in minus, in functie de marimea oului, de consistenta branzei de vaci, de tipul de faina. Asadar adaugati initial mai putina apoi framantati adaugand faina putin cate putin pana ajungeti la consistenta optima. Formam 8 bile de aluat.Aplatizam bilele de aluat usor cu palma si decupam in mijloc un cerculet cu ajutorul unui decupator in forma de cerc. Din aluatul scos din mijloc modelam o biluta. Prajim papanasii pe ambele parti in baie de ulei.Ii scotem pe servetele absorbante ca se scapam de uleiul in exces.
Cat sunt fierbinti punem smantana si apoi dulceata deasupra. Eu am folosit dulceata de smochine facuta in casa, puteti folosi insa orice alta dulceata.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu