Cioafa,micul dejun si ardelenii


Tin sa va spun ca rad in hohote.
Trenul parcurge cu viteza melcului ultimii kilometrii catre destinatia Cioafei the Kid. Beau o cafea aproape rece din cana termica, fumez cu viteza luminii o tigara, sa nu ma prinda ,,nasu,, si ma zgaiesc pe fereastra trenului la nescai copaci ardelenesti....
 (Acum trecui  peste un pod ardelenesc.)
Abia astept sa cobor din tren si sa-mi tarasc papornita olteneasca intr-un local cochet sa beau o cafea fierbinte si sa pap ceva caldut.
Naiva de mine, nici nu visam in ce aventura de anvergura ma voi catapulta.

Bun!Am aterizat in orasul cu pricina...aveti parolul meu ca nu ai unde sa stai jos,sa mananci ceva cald si sa bei o cafea fierbinte.
Ma duc la un taxi, ma uit la tarife...acceptabile pentru un oras de provincie. Ma urc in taxi cotopenindu-ma cu papornita (aici nu s-a auzit ca taximetristul sa ajute clientul cu bagajele),in timp ce ferchesul taximetrist isi sorbea calm cafeaua din pahar de plastic (dar mirosea al naibilui de bine ...cafeaua oameni buni...cafeaua!)
Asa! Ma aranjez blagoslovindu-l in gand si-i spun care-i problema mea dis de dimineata in orasul aluia de face ,,poc,,.
Asta cu glas blajin imi spune ca la ora aia matinala nu prea am sanse la un astfel de festin. Mai soarbe zgomotos din paharul cel de plastic, porneste agale motorul si da-i bice pe strazile pitoresti ale orasului....
Nu va mai spun ca m-a invartit jmecherul taximetrist ardelean tot orasul ...Ba ca la ,,Piratii,, ...ba ca la ,,Vikingii,, (aici rad in hohote), ca cica astea ar fi locurile in care se poate sa am mareata sansa de a papa ceva si a bea o cafea fierbinte. Nu ma credeti,ai? Ai drac pirati! Dorm calare pe butoaiele cu rom si uitara sa deschida bodega. Aici iar rad in hohote.
In gandul meu eram asa confuzata ca nu-mi explicam de ce doar piratii si vikingii ar fi singurii care furnizeaza chestii de genul la ora 6:00 dimineata...Oare pe aici nu se munceste? Sau...nu sunt buni clientii matinali precum Cioafa?? Emoticon vexat.
Este nevoie sa va spun ca atat piratii cat si vikingii au bodegile inchise?Pasamite ...schimb de tura.Si cum oameni buni ...?Voi inchideti prin sat pe la voi cand faceti schimb de tura?! Dracie!
Intr-un final zic taximetristului ,,Du-ma nenica la McDiz!,,
Asta zice cu glas taraganat ardelenesc...,,amu io va ducccc(sau o fi fost prelungita litera,,u,,?)(iar rad in hohote) da' numa' la ghiseu ii deschis la ora asta....
,,Bun si ghiseul ,imi spun repede in gand ....
Nu conteaza nenicule!Au mese ?Au! Au scaune?Au!Bon !Da-i bice !
Dar acum sa vedeti costul taxiului ...Da....Il intreb pe conducatorul diligentei cat face dic(k)stractia ...
25 ,zice asta...
Sar ca arsa! Caaaaaat?!? Mama ei de treaba! Ca faceam doua ture Lipscani -Titan in banii astia!
Nu am incotro, scot polul de bani, achit diligenta, ma contopenesc toata cu papornita si ma indrept spre Mc.Diz,  hapilica rau.
Si .....victorie!!!!!! Iacata-ma-s la Mc.Diz cu un livej de cafea si cu o lipie cu omleta in fata!
Acu va intreb si ma intreb....
Este posibil intr-un oras de provincie sa dai 25 de lei la taxi cautand ceva de mancare si o cafea? Este !
Este posibil sa vajaie Cioafa the Kid cu papornita de douaj de kile dupa ea prin satul alui de face ,,poc ,,dupa o amarata de cafea? Este!
Hai sa ne auzim cu bine!


scris pentru www.verze.ro

Comentarii

  1. :))) Lollita , mama...totul e posibil !!! Si eu platii din Gara de Nord pana in Tei 30 de lei....ai dat si tu peste un confrate ardelean al rechinului ce l-am nimerit eu in Capitala...:)))) Romani suntem toti...de ce sa nu furam pe cine putem ? :))Cat despre serviciile oferite in zori de zi...habar n-am...te cred ! Ca si eu am vrut sa beau intr-o dimineata la 7;30 o cafea in Oradea...si sa mor de-am gasit local deschis pana la 8 !!!:)))Daca as avea bani de investit...asta as face cu ei ! As deschide in fiecare oras din provincie cate o cafenea...care sa functioneze de la 4 dimineata...pana la 21 ! Ce zici ...te bagi ? Tu cu finantele...eu cu logistica ! :))) Te tzuc...ardeleneste !!!Nursa !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Noah...c-am uitat sa-ntreb ce saracie e aia cioafa ?????

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu