Etichete

luni, 30 mai 2011

Gradinile englezesti

Principalul element al gradinilor englezesti este gazonul.
Gradina in stil englezesc poate fi descrisa ca o imbinare de stiluri. Sentimentul de abundenta este un element predominant in gradina in stil englezesc si se regaseste fie in gradinile simple,  fie in acele gradini cu un aspect mai complicat compus dintr-o bogatie de copaci si flori.
 Spre deosebire de gradinile japoneze care sunt austere ,gradinile englezesti sunt bogate in culori si flori  de toate soiurile.
Aspectul de abundenta si belsug, de altfel chintesenta gradinii englezesti, este creat de o varietate de plante precum arbusti, plante perene erbacee, plante aromatice, flori de camp, dar si flori mai sofisticate.Alt element caracteristic  pentru gradinile amenajate in stil englezesc este cel legata de modul in care gradina intampina oaspetii. Viu colorata le va sugera un natural "bine ati venit".
Gradinaritul in stil englezesc va avea mereu nevoie de o atentie constanta pentru a da impresia unui peisaj cultivat cu interes, de aici rezulta si frumusetea acestor gradini.

3 comentarii:

  1. Frumos :)
    Da, sunt mai vii gradinile englezesti, dar cele japoneze nu-mi par chiar austere ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. I like gardening, is landscape painting.

    RăspundețiȘtergere

Ce mai gasim prin groapa cu mocira

Ne scufundam din ce in ce mai tare.Ne scufundam in ditai haul plin de mocirla puturoasa.Nu avem puterea sa iesim din ea.Ne multumim sa ne la...