La Multi Ani,Florin Piersic

Cu totii avem in adolescenta un idol sau un personaj de care ne idragostim.Cu totii facem pasiuni pentru vedete din lumea filmului.Majoritatea fac aceste pasiuni pentru nume sonore ale cinematografiei americane.Ei, la mine nu a fost chiar asa.Eu eram amorezata de Pintea,Anghel Saptecai mai tarziu de Margelatu...personaje interpretate de Florin Piersic.
 Putini stiu ca astazi marele actor implineste frumoasa varsta de 75 de ani.
Florin Piersic ,s-a nascut pe 27 ianuarie  1936, la Cluj.Tatal sau ,Stefan Piersic,medic veterinar ,bucovinean,fara nici o legatura cu teatrul sau cinematografia.De altfel Florin a cochetat cu ideea de a deveni medic veterinar ,dar pana la urma dragostea pentru teatru si film a invins.
A absolvit IATC Bucuresti,promotia 1957.De-a lungul carierei a jucat o multime de roluri  in filme,drama ,tragedie,comedie,figuri istorice .
Activitatea lui nu s-a limitat doar la cinematografie .Florin a jucat si in numeroase piese de teatru punand aceeasi pasiune  in momentul in care pasea pe scandura scenei de teatru.
A interpretat de-a lungul carierei o multime de roluri,dar rolul cu care toti l-am asociat si il asociem este ,,Margelatu,, .Florin a intrat perfect in pielea personajului dandu-i viata si facandu-l inimitabil.
El insusi povestea in timpul unui interviu ca oamenii il strigau pe strada Margelatu.La un moment dat a fost cautat de locuitorii unui sat maramuresan sa le faca dreptate in conflictul cu primarul localitatii respective.
Incercand sa le expilice ca nu se poate oamenii au ramas foarte surprinsi si l-au intrebat ,de ce mai are pistoale si cal daca nu poate sa-i ajute si nu poate sa le faca dreptate asa cum au vazut ei la ,,Caminul Cultural,,din sat.
Florin,are un sarm aparte .Reuseste cu succes sa te faca sa razi sau macar sa zambesti.Este un adevarat maestru.Eu personal ii pun numele alaturi de marile vedete ale cinematografiei americane,franceze sau de engleze.
Nu vad cu ce ar fi mai prejos Florin ,decat  Robert Redford sau Paul Newman?
Nu vad,pur si simplu nu vad.
La Multi Ani ,maestre!

Comentarii