Matusa Gizela si generalul

Dragi verze daca am inceput sa va povestesc despre matusa mea, hai sa va dau o continuare a aventurilor picante cu ma tante .
Nu trecusera 2-3 luni de la faza cu striperii si imi cade alta veste pe cap.

Ma duc in vizita pe la tusa (bineinteles ca trupa de soc era prezenta in par la masa de canasta) care ma intampina cu replici gen:
- Ce faci tu copila?
- Dar slaba mai esti! Manaca si tu mai mult sa aiba barbatu ce pipai si alte chestii.


Dar sa lasam asta si sa continuam. Ajung, ma fac comoda, le suport tepii de viespi, le zambesc gales si le aprob. Dupa cateva ceasuri trupa de babute isi strange catrafusele si pleaca. Raman cu matusa care zice:
- Draguta, am luat bilet la mare la Neptun.
- Bravo tanti iti prinde bine. Merg si prietenele?
 -Nu draga, da-le in colo de barfitoare. Te iau cu mine, zice, sa nu ma plictisesc singura, am bilet de doua persoane.
 "Hac!" , zic in gandul meu, "am incurcat-o. Cum sa ma eschivez? Incerc motivul cu faptul ca nu pot sa-mi iau concediu."
Credeti ca a tinut? Nooooo! Si uite asa dupa doua trei saptamani o incarc pe tanti Gizela la masina cu bagaje cu tot si via Neptun. Nu incercati sa va imaginati calatoria... Tot drumul a fost un cosmar.
- Nu depasi, mergi mai incet, da-te la o parte boule nu vezi ca trecem, fir-ati ai dracu de vitezomani etzetera, etzetera.

Cand am ajuns la hotel aveam capul cat banita si nu voiam decat sa dorm.
As! Ti-ai gasit? Ce sa dormi fratioare ca matusa avea chef de promenada pe faleza. Da-i incarcate cu rabdare si hai la plimbare.
Ne plimbam noi asa pe faleza cand deodata lume buluc.  Ne ducem si noi sa ne zgaim ce-i acolo... Ce sa vezi? Un domn batraior cu favoriti  lesinase de la caldura. Matusa mea cea darza se repede SI ii acorda primul ajutor (nu v-am spus c-a fost medic, nu?). Il pune pe mosulica pe picioare si intra cu el in vorba.
- La ce hotel sunteti cazat,va ajutam sa ajungeti.
- La Arad, zice  Mister Favoriti.
- Vai, ce coincidenta, acolo stam si noi. Mergem impreuna.
Si pornim noi asa spre hotel.  Cei doi inainte si io ca majordomu in urma. Trag cu urechea la discutiile celor doi si aflu ca domnu in cauza e vaduv de doi ani ca este general pensionar si ca a fost mare scula la secu. Boooon! Ajungem la hotel si mon general zice:
- Doamnelor, va invit la cina.
Io zic "ba", matusa "da" si uite asa ma alesai cu o cina romantica cu cei doi... Parca erau "doamna si vagabondul", mai lipsea sa manance aceeasi spagheta...
- Cherry, esti incantatoare, nu iti arati varsta, arati colosal...
"Doamne ajuta-ma", zic in gandul meu, "astia isi fac declaratii de amor ghebos."
Termin repede de mancat si zic:
- Mon general, imi cer scuze dar trebuie sa ne retragem suntem obosite de pe drum si este foarte tarziu.
- Da, draga, zice matusa, poti sa mergi la culcare, esti obosita. Te intelegem. Eu mai stau cu dumnealui de vorba...
"M-am dat dracu", zic, "asta ma expediaza la culcare ca pe tanc."
 Ma ridic de pe scaun, imi cer scuze si ma car in camera.
 Nu stiu cand a venit matusa la culcare dar stiu ca a doua zi la micul dejun eram prezenti toti trei. Eu ,matusa mea si generalul.
 Am constatat cu stupoare ca se tutuiau. Erau Gizel si Victoras. Drace! Asistam la  o poveste de dragoste tarzie. Saracul unchiu se rasucea in mormant cand la stanga cand la dreapta, ma gandeam io.
 Si uite asa trecura vreo doua zile din cele zece pe care le aveam de stat. Cei doi nedespartiti, io ca musca in curu calului pe langa ei.
Dar sa vedeti belea. Intr-o zi, stand pe plaja, incepe sa ploua asa... brusc. Ploaie de vara, stiti voi. Matusa mea zice visatoare:

- Vai, ce ploaie calda! As vrea sa ma dezbrac si sa alerg goala pe plaja... Ce senzatie placuta trebuie sa fie sa alergi dezbracat  prin ploaia calda de vara....
- Da, draga mea, zice si Mister Favoriti, si mie mi-ar place sa fiu langa tine si sa te strang in brate...
Tiiinng! Mintea mea aluat-o razna... Am o imagine aiurita pe retina!
Cei doi babalaci goi alergand prin ploaie. Vad totul cu incetinitorul. Stropii de ploaie le uda pielea stafidita si tzatzele matatusii fac pleosc pleosc pe burta uda. In picioare au cizme de cauciuc. Auzi cizme de cauciuc! De ce cizmele in decor? Nu stiu, nu ma intrebati. Asa mi-am imaginat. Imi scutur capul sa alung imaginea socanta.
Zic cu glas stins:
- Vai tanti Gizela, dar ai putea sa racesti.
Astia doi se uita chioras la mine, inghit in sec si nu mai zic nimic. Tac malc.

La vreo doua zile o chem pe matusa la plaja. Refuz total. Se simte rau. Plec putin ingrijorata si-i zic ca nu stau mult. Ajung pe plaja, ma foiesc, ma sucesc, nu aveam stare  fi-mi-ar starea a dracu. Pana la urma imi iau catrafusele si ma intorc la hotel. Cum sa fac plaja cand matusii ii este rau?

Ajung in fata usii, bag cheia... Nimic! Mai incerc o data .... Nimic! Bat la usa si strig. Nimic! "Vai de capul meu", zic, "se simtea rau, poate a lesinat." Scot telefonul si sun la receptie sa vina ca a lesinat matusa cu cheia in usa si nu pot intra... Vin aia cu lacatusul  si incep sa bocane in usa. Deodata  se deschide usa larg, matusa in halat, ciufulita si furioasa.
- Dar ce-i cu tine draga, te-ai prostit? Nu pricepi cand trebuie sa te opresti?
Ma uit perplexa peste umarul ei... Mister Favoriti in chiloti (de fapt in budigai de chiloti). Am ramas masca. Imi auzeam dintii cazand pe gresia de pe hol. Sunt sigura ca aveam cea mai retardata mutra cu putinta. Aia de la hotel ranjeau si-si dadeau coate. Ma simteam rusinata ca dracu.
- Tanti Gizela , zic , puteati sa puneti si voi o cravata pe clanta ca in studentie....
- Sa-ti fie rusine, alta data te las acasa.
Na! Ma pusa la colt, ce sa mai.
Restul vacantei a trecut fara incidente. Am realizat ca nu trebuie sa-mi bag nasul si sa-i las pe cei doi sa-si vada de treaba lor. Tot secretul era sa stau deoparte. Stia ea matusa mai bine ce face, nu ?


Va urma ,va promit :D


Scris pentru http://www.verze.ro/

Comentarii