Gura sobei si rachia fiarta

 Dragilor ce sa va spui ...iaca veni si Ajunul Craciunului.Dupa un drum de 5 ore cu trinu ma vazui ajunsa la mine la Poplaca.Sa va mai spun ca drumu asta de 5 ore pentru un cetatean normal al acestei natiuni,pentru mine insemnara vreo 50?Cum sa interzici domne fumatul in trin?Ha?!O sa fac o cerere la Ministerul Transporturilor sa reintroduca vagoanele pentru fumatori.Alea-s bune ca poti sa fumezi pana-ti crapa pipota.Tot acolo poti sa urci si fara bilet ca nu intra nici ,,nasu ,,in ele decat daca are o maceta in dotare sa taie fumu.
In fine,ajunsai,ma pregatii de toate cele,pandii toata noaptea pe Mosu sa vad cand aterizeaza pe hornul sobei...aveam un plan daca nu punea nimic su brad sa-i trag o batuta cu strigaturi sa-i stea piscoturile si laptele in gat.Dar nuuu,mosu fu darnic si anu asta,pupai-as barba lui.
Eeeee!si veni si ziua de Craciun....Acu sa te tii beute.Venira asa vreo 10 randuri de colindatori,vreo 7 randuri de prieteni.La fiecare nou sosit omu meu zbang cu ceainicu pe foc.Da ce credeti ca era in ceainic ?Rachie ma nu ceai.Rachie de aia de pruna vanata,pe care omu o oparea ,o imbalsama cu coaja de portocala,zahar si cuisoare.Mai fratilor sa va spun drept se ridicasera in casa niste aburi de aia de rachie de ziceai ca sunt in distilerie.
Acu ce reactie avu asupra mea?Pfoai !Ma tranti la pamant,de numa.Ma apuca ,nene o veselie si un chef de chef de nu va spun.vorba ceea ,,bea unii si se imbata altii,,.
Ma lua asa o stare de euforie de pupai pe toata lumea,ma imbratisai cu toti de ziceai ca plec in armata.Mai pupai si lautarii,cantai cu ei la vioara,trasai niste invarteli de ziceai ca-mi crapa opincile.Ce sa mai!Facui spectacol gratuit.
Si ma mai intreb de ce ma doare capu?
Fir-ar mama ei de treaba!Trebe sa ma apuc de beut fratilor,ca daca eram antrenata nu mai aveau aburii ceia de rachie un asemenea impact.
Hai sa ne auzim sanatosi!

Comentarii

  1. Total de acord cu fumatu' in tren (sau cel putin intr-un vagon separat, sa nu trebuiasca sa ne ascundem prin bai, ca-n liceu)!!!!
    Sa-i arza focu' pa tati care s-o perindat pe la Minister!!! Incepand cu Basescu, Berceanu...

    Sa bem pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domne,io ma dadui jos in gara la Craiova...Trasai doua fumuri vartoase sa infund alveolele si sarii in tren din mers.Fir-ar mama lor a dracu de tampiti.:))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu